Μάντσεστερ: Σε κρίσιμη κατάσταση 20 από τους 64 τραυματίες

Είκοσι άνθρωποι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε στο Μάντσεστερ, το βράδυ της Δευτέρας. Από τους συνολικά 64 τραυματίες, το ένα τρίτο εξ αυτών αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά τραύματα σε ζωτικά όργανα ή μέλη, σύμφωνα με νοσοκομειακή πηγή. 

Από την επίθεση καμικάζι, στο φουαγιέ του Manchester Arena, σκοτώθηκαν 22 άτομα. Τα εκρηκτικά ήταν περιτυλιγμένα με πρόκες και καρφιά, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των θυμάτων από την έκρηξη.

Τα θύματα είναι στην πλειονότητά τους παιδιά και νέοι που εξέρχονταν του συναυλιακού χώρου, στις 22:30 τοπική ώρα, όταν ο 22χρονος Σαλμάν Αμπέντι αποφάσισε να ανατιναχτεί. Ο Αμπέντι ήταν γεννημένος στη Μεγάλη Βρετανία. 

«Αυτήν την στιγμή περιθάλπουμε 64 ανθρώπους...από αυτούς 20 βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, λαμβάνουν εντατική φροντίδα», εξήγησε στο Sky News ο Τζον Ράουζ, επικεφαλής των υγειονομικών και κοινωνικών υπηρεσιών της περιφέρειας του Μάντσεστερ. «Θα χρειαστούν μακροχρόνια φροντίδα και υποστήριξη. Πρόκειται για πάρα πολύ σοβαρά τραύματα», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Άμπερ Ραντ, ο δράστης «πιθανότατα» δεν ενήργησε από μόνος του

Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε με ανάρτησή του το αυτοαποκαλούμενο ισλαμικό κράτος ωστόσο, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Νταν Κόουτς, τόνισε μιλώντας στο Κογκρέσο ότι δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί η σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος, που συχνά αναλαμβάνει την ευθύνη και για χτυπήματα εξτρεμιστών που δεν συνδέονται άμεσα με την οργάνωση αλλά εμπνέονται από την ρητορική της και ακολουθούν αντίστοιχες πρακτικές. 

Εν τω μεταξύ, θορυβημένοι από την επίθεση στη συναυλία της Αριάνας Γκράντε, αρκετοί είναι οι Βρετανοί θαυμαστές του Τζάστιν Μπίμπερ που τον παρακαλούν με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο να ακυρώσει την προγραμματισμένη για τον Ιούλιο συναυλία του στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου. Οι περισσότεροι από αυτούς, έχουν προκαταβάλει εκατοντάδες ευρώ για να ακούσουν ζωντανά τον 23χρονο Καναδό. 
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας