Δύο ήρωες άστεγοι βοήθησαν τα θύματα στο Μάντσεστερ

Δύο άστεγοι άνδρες αναγκάστηκαν να βγάλουν ακόμα και καρφιά από τα πρόσωπα των μικρών παιδιών, με τα γυμνά τους χέρια για να σώσουν τα θύματα του Manchester Arena.


Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές του 33χρονου Κρις Πάρκερ και του 35χρονου Στίβεν Τζόουνς. Οι δύο άντρες είναι οι άστεγοι και ζουν στο Μάντσεστερ. Έσπευσαν αμέσως για να βοηθήσουν τα θύματα της τραγωδίας.

«Αναγκάστηκα να τραβήξω καρφιά από τα μπράτσα παιδιών αλλά και από το πρόσωπο ενός μικρού κοριτσιού που είχαν καρφωθεί στο δέρμα τους» λέει ο Τζόουνς.

Ο 33χρονος Κρις Πάρκερ, προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή μία ετοιμοθάνατη γυναίκα ενώ τύλιξε με μία μπλούζα ένα αιμόφυρτο κοριτσάκι τη στιγμή που ο φίλος του, επίσης άστεγος Στίβεν Τζόουνς προσπαθούσε να σώσει άλλα παιδιά.


Ο Κρις επαιτούσε στο συναυλιακό χώρο, όταν έσκασε η βόμβα και έτρεξε να βοηθήσει. Βρισκόταν στο φουαγιέ, όπου πηγαίνει συχνά για να ζητιανέψει για χρήματα, όταν η τεράστια έκρηξη άφηνε 22 άτομα νεκρά και 59 ακόμα τραυματισμένα.

«Όλοι ήταν ευτυχισμένοι, χαρούμενοι. Καθώς ο κόσμος έβγαινε από τις γυάλινες πόρτες άκουσα έναν θόρυβο και μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου είδα ένα λευκό φως. Μετά καπνό και μετά άκουγα μόνο ουρλιαχτά», δήλωσε ο Πάρκερ.

Πηγή: skai.gr