Μάντσεστερ: Συμπαράσταση από τη μουσουλμανική & την εβραϊκή κοινότητα

Τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων από την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο στάδιο Manchester Arena, απηύθυναν η μουσουλμανική και εβραϊκή κοινότητα της πόλης. Η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε 22 άτομα και τραυμάτισε επιπλέον 59. 

«Ως μουσουλμάνος, ως κάτοικος του Μάντσεστερ και ως πατέρας, θέλω να εκφράσω τα βαθιά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων της χθεσινής επίθεσης. Θέλω να γνωρίζουν ότι βρίσκονται στο πλευρό τους όλοι οι Μουσουλμάνοι της πόλης, ενώ τους συνοδεύουν οι προσευχές μας. Καταδικάζουμε απερίφραστα το αποτρόπαιο αυτό συμβάν. Η μουσουλμανική κοινότητα του Μάντσεστερ βρίσκεται ενωμένη με όλους ... Για άλλη μια φορά στέλνω τις προσευχές και την αγάπη μου στα θύματα, στις οικογένειές τους και σε αυτή τη μεγάλη πόλη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος μουσουλμανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, Οτμάν Μακμπέλ.

Από την πλευρά του, ο Τζόναθαν Αρκους πρόεδρος του ΔΣ της αντιπροσωπείας των Βρετανών Εβραίων εξέφρασε και αυτός τα συλλυπητήριά του και τον αποτροπιασμό του για την επίθεση που βύθισε στη θλίψη όχι μόνο το Μάντσεστερ, αλλά και ολόκληρη τη Βρετανία.

« Η χθεσινή επίθεση πιθανόν να απαιτήσει μία απάντηση εμείς όμως δεν θα απλώσουμε χέρι εκδίκησης στον εισβολέα, δεν θα επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να χωρισθούν σε κομμάτια. Η απάντηση των ανθρώπων όλων των κοινοτήτων του Μάντσεστερ είναι να προσφέρουν καταφύγιο στους πάσχοντες, δείχνοντας έτσι ότι η κοινωνία μας είναι ανθεκτική και ότι η τρομοκρατία δεν θα νικήσει».

Ακατανόητη, χαρακτήρισε την επίθεση και ο ραβίνος της Φιλελεύθερης Εβραϊκής Κοινότητας του Μάντσεστερ Γκέρσον Σιλινς.

« Η χθεσινή θηριωδία είναι αδιανόητη. Δεν μπορούσαμε ποτέ να φαντασθούμε ότι θα συνέβαινε κάτι παρόμοιο σε μια συναυλία που συμμετείχαν παιδιά και έφηβοι. Σε ένα μέρος γεμάτο χαρά και ενθουσιασμό. Για πολλές οικογένειες η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή του πένθους για τις ζωές που χάθηκαν ή μία νέα πραγματικότητα για τα μέλη των οικογενειών που έχουν αμετάκλητα καταστραφεί. Τέτοιες στιγμές όμως μας υπενθυμίζουν, συνεχίζει, ότι ακριβώς τώρα πρέπει να ενισχύεται η αλληλεγγύη μεταξύ μας. Σήμερα στεκόμαστε δίπλα-δίπλα στον απόηχο αυτής της θηριωδίας. Προς στήριξη της θυμάτων και τους τραυματίες. Σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι».
Πηγή: skai.gr