Κλείσιμο

Μία σύλληψη σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ

Ένας 23χρονος άνδρας έχει τεθεί υπό κράτηση σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 22 ανθρώπων σε συναυλία χθες το βράδυ στην πόλη του Μάντσεστερ, όπως ανακοίνωσε η τοπική Αστυνομία.

Η σύλληψη έλαβε χώρα στην περιοχή του Νότιου Μάντσεστερ. Δεν είναι γνωστές οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατήθηκε ο ύποπτος ούτε ποια σχέση εικάζεται ότι έχει με το χτύπημα.

Οι έρευνες για άλλους εμπλεκόμενους συνεχίζονται. Λίγο πριν τις 16:00 ώρα Ελλάδος βρετανοί πυροτεχνουργοί πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή του Φάλοουφιλντ, στο νότιο Μάντσεστερ, κατά την εκτέλεση εντάλματος που συνδέεται με την επίθεση.

Οι βρετανικές Αρχές πιστεύουν ότι γνωρίζουν την ταυτότητα του καμικάζι, όμως δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, ο δράστης που χτύπησε τη συναυλία να ήταν Βρετανός ή έστω γεννηθείς στη Βρετανία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Ωστόσο, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εμφανίζονται ακόμα επιφυλακτικές όσον αφορά τη σύνδεση του ISIS με το χτύπημα.

Η σύλληψη του 23χρονου ανακοινώθηκε λίγη ώρα αφότου εκκενώθηκε εσπευσμένα το μεγάλο εμπορικό κέντρο Arndale, στο κέντρο της πόλης, όπου συνελήφθη ένα ακόμα άτομο.

Η Αστυνομία διευκρίνισε ότι «επί του παρόντος» η σύλληψη στο Arndale Center δεν συνδέεται με το χθεσινοβραδινό βομβιστικό χτύπημα.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο BBC και το πρακτορείο Reuters ότι άκουσαν κρότους στο χώρο του εμπορικού κέντρου.

Το κέντρο έχει πλέον ανοίξει ξανά για το κοινό.


Πηγή: skai.gr