Δύο άνδρες ραβδίστηκαν δημοσίως στην Ινδονησία για ομοφυλοφιλικό έρωτα

Δύο άνδρες ραβδίστηκαν δημοσίως περισσότερες από 80 φορές στη συντηρητική επαρχία Άστε της Ινδονησίας, αφότου βρέθηκαν να κάνουν ομοφυλοφιλικό έρωτα.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν. Πολλοί χλεύαζαν και έβριζαν τους δύο νεαρούς και παρακινούσαν τους αστυνομικούς να τους χτυπήσουν πιο σκληρά. Άλλοι θεατές φωτογράφιζαν το ραβδισμό με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Οι δύο άνδρες, 20 και 23 ετών, δέχτηκαν το ραβδισμό και τις προσβολές σιωπηλά, έχοντας σκυμμένο το κεφάλι. Βρέθηκαν στο κρεβάτι να κάνουν έρωτα το Μάρτιο, αφού «εθελοντές» φύλακες της θρησκευτικής τάξης εισέβαλαν στην ιδιωτική κατοικία όπου συνευρίσκονταν.

Το ομοφυλοφιλικό σεξ δεν είναι παράνομο στο μεγαλύτερο μέρος της Ινδονησίας, έχει όμως ποινικοποιηθεί στην Άστε, όπου ο ποινικός κώδικας βασίζεται στην ισλαμική σαρία.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ομοφυλόφιλοι τιμωρούνται στην Άτσε από το 2014, όταν και επιβλήθηκαν οι αυστηροί κανόνες κατά της ομοφυλοφιλίας.

Πριν λίγες εβδομάδες η ινδονησιακή Αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα στην πόλη Σουραμπάια λόγω υποψίας ότι οργάνωσαν ένα πάρτι για γκέι.

Τη Δευτέρα, 141 άνθρωποι συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα Τζακάρτα μετά από έφοδο της Αστυνομίας σε «γκέι πάρτι» που φιλοξενούνταν σε σάουνα. Οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα Τρίτη.
Πηγή: skai.gr