Τρoμοκρατικό χτύπημα στο Μάντσεστερ: Έκρηξη με δεκάδες νεκρούς σε συναυλία της Αριάνα Γκράντε

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε μετά το τέλος συναυλίας της Αριάνα Γκράντε στο Manchester Arena στην Αγγλία, με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να χάσουν τη ζωή τους, τα περισσότερα έφηβα κορίτσια.


Το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως «φρικτή τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Μάντσεστερ, υπάρχουν 19 επιβεβαιωμένα θύματα, ενώ οι τραυματίες είναι 59. Στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους τραυματίες σε νοσοκομεία της περιοχής.




Σύμφωνα με τις αρχές, η έκρηξη οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια. Η έκρηξη σημειώθηκε εντός του κτιρίου αλλά όχι μέσα στον συναυλιακό χώρο, δίπλα στα εκδοτήρια και το φουαγιέ του Manchester Arena, την ώρα που τελείωνε η συναυλία και δεκάδες θεατές είχαν αρχίσει να αποχωρούν.

Οι αρχές ανέφεραν ότι περίπου στις 03:30 εντοπίστηκε δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός και πραγματοποιήθηκε ελεγχόμενη έκρηξη στην περιοχή Cathedral Gardens.

Η διοίκηση του Manchester Arena ισχυριζόταν ότι η έκρηξη έγινε σε δημόσιο χώρο έξω από τον συναυλιακό χώρο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν τον χώρο κοντά στο ταμείο.

Σύμφωνα με το CBS που επικαλείται πηγή προερχόμενη από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, η βόμβα που πυροδοτήθηκε στο Manchester Arena περιείχε καρφιά για να προκαλέσει όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα. Η ίδια πηγή ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα θύματα είναι έφηβα κορίτσια.

Η έκρηξη αρχικά είχε αποδοθεί σε βραχυκύκλωμα, και δημιούργησε πανικό στους θεατές οι οποίοι προσπαθούσαν να βγουν από το κτήριο, με την αστυνομία να βοηθά στην απομάκρυνση τους. 


Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφύγουν να πλησιάσουν την περιοχή, καθώς θα δυσκολέψουν το έργο των Αρχών που βρίσκονται εκεί.

Άνθρωποι έβγαιναν τρέχοντας τρομοκρατημένοι από τον χώρο της συναυλίας, αμέσως μετά το τέλος, ενώ ματωμένοι θεατές δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες από ομάδα επειγόντων περιστατικών έξω από την αρένα. Την ίδια ώρα πάνοπλοι αστυνομικοί επιθεωρούσαν τον χώρο.



Η Evie Brewster, που βρέθηκε στην συναυλία είπε ότι «η Αριάνα Γκράντε είχε μόλις τελειώσει το τελευταίο τραγούδι της και έφυγε από τη σκηνή όταν ακούστηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη. Ξαφνικά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να τρέχουν προς την έξοδο. Μπορούσαμε να ακούσουμε τις σειρήνες από τα περιπολικά και τα ασθενοφόρα. Ήταν τρομακτικό. Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να βγουν έξω παράλληλα. Όλοι ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Το μέρος είχε γεμίσει καπνό και μύριζε καμένο. Η έκρηξη ακούστηκε μέσα από το κτήριο».






Ο σιδηροδρομικός σταθμός Victoria Που βρίσκεται δίπλα στο Manchester Arena έκλεισε προσωρινά και τα τρένα δεν μπορούν ούτε να φύγουν ούτε να πλησιάσουν στον σταθμό.


Εκπρόσωπος της τραγουδίστριας είπε ότι «η Αριάνα είναι εντάξει. Διερευνούμε τι έχει γίνει».

Nωρίτερα η αστυνομία επιβεβαίωνε το περιστατικό και μίλησε για «συμβάν σε εξέλιξη», καλώντας τον κόσμο να μείνει μακριά από το σημείο.



Πηγή: skai.gr