Ο Φλιν απορρίπτει την κλήτευση της Γερουσίας με «ντρίπλα» την 5η αναθεώρηση

Ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν, θα αρνηθεί να ανταποκριθεί στην κλήτευση της Γερουσίας σχετικά με τις προεκλογικές σχέσεις του με τη Ρωσία, όπως μεταδίδουν η «Wall Street Journal» και το Associated Press.

Ο κ. Φλιν προτίθεται να επικαλεσθεί την 5η αναθεώρηση του αμερικανικού Συντάγματος, που επιτρέπει στους πολίτες να μην αυτο-ενοχοποιούνται, δρομολογώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πιθανή νομική σύγκρουση με το Κογκρέσο.

Στο παρελθόν ο κ. Φλιν είχε ζητήσει προστασία από κάθε δίωξη προκειμένου να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, η οποία και ερευνά τυχόν παρεμβάσεις της Ρωσίας στις περσινές προεδρικές εκλογές.

Λόγω της άρνησης του κ. Φλιν να συνεργαστεί, στις αρχές του μήνα η Επιτροπή είχε επιδώσει κλήτευση για έγγραφα του πρώην Συμβούλου.

Ο κ. Φλιν, απόστρατος αντιστράτηγος, απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα θητείας, αφότου παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε με ακρίβεια τον Λευκό Οίκο για επικοινωνίες με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Ερευνάται επίσης για αμοιβές που έλαβε από την Τουρκία για δουλειά λόμπι, αμοιβές που δεν δήλωσε ως όφειλε. Έχει επίσης αποκαλυφθεί ότι ο κ. Φλιν δεν είχε δηλώσει πληρωμές που έλαβε τα προηγούμενα χρόνια από ρωσικά συμφέροντα για να εκφωνεί ομιλίες σε συνέδρια.
Πηγή: skai.gr