Βρετανία: Προβάδισμα 9 ποσοστιαίων μονάδων για τους Συντηρητικούς της Μέι

Την προτίμηση του 43% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν οι Συντηρητικοί της βρετανίδας πρωθυπουργού Μέι έναντι 34% που συσπειρώνουν οι Εργατικοί, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Survation Poll, ενόψει των εκλογών της 8ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, ως ημερομηνία επίσημης έναρξης των διαπραγματεύσεων για το Brexit μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου, φέρεται να έχει προσδιοριστεί ως η 19η Ιουνίου

Αυτό σημαίνει ότι θα μεσολαβήσουν 11 ημέρες από τις βρετανικές εκλογές της 8ης Ιουνίου έως την έναρξη των διαπραγματεύσεων.

Η καθυστέρηση αυτή φέρεται να οφείλεται στο γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έχουν εμπλακεί σε προπαρασκευαστικές συνομιλίες με τους Βρετανούς αξιωματούχους ως αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης Μέι να μπλοκάρει την ολοκλήρωση της ενδιάμεσης εξέτασης του τρέχοντος μεσοπρόθεσμου προϋπολογισμού της ΕΕ. Το Λονδίνο έχει χρησιμοποιήσει το επιχείρημα ότι οι πρόωρες εκλογές δεν επιτρέπουν τη λήψη σοβαρών αποφάσεων από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Η έλλειψη ουσιαστικών επαφών μεταξύ των δύο πλευρών αυτό το διάστημα σημαίνει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για την προετοιμασία των επίσημων διαπραγματεύσεων.

Πηγή: skai.gr