Σύλληψη 27 «ύποπτων για ομοφυλοφιλία» στο Μπαγκλαντές

Στη σύλληψη 27 ανδρών με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας, προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές του Μπαγκλαντές, όπου ο συγκεκριμένος σεξουαλικός προσανατολισμός θεωρείται αδίκημα, από τότε που η χώρα ήταν ακόμα βρετανική αποικία.

Σύμφωνα με αξιωματικό του «Τάγματος Ταχείας Δράσης» που συνέλαβε τους άνδρες, οι περισσότεροι από τους «υπόπτους» είναι σπουδαστές ηλικίας 20 έως 30 ετών.

Στην κατοχή των ανδρών βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών και «μεγάλος αριθμός προφυλακτικών» καθώς οι αρχές του συνέλαβαν «πριν ξεκινήσουν τις ερωτικές τους περιπτύξεις», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο ένστολος Ζαχανγκίρ Χουσεΐν Ματομπάρ.

Το «τάγμα» συνέλαβε και τον ιδιοκτήτη του κέντρου στο οποίο οι ύποπτοι για ομοφυλοφιλικές σχέσεις, συνήθιζαν να διανυκτερεύουν για λίγες ημέρες κάθε περίπου δύο μήνες, στην περιοχή του Κερανιγκάνζ.

Μόλις πέρσι, οι αρχές σκότωσαν στην Ντάκα, έναν ακτιβιστή των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ και τον φίλο του.

Από τότε, αρκετές λεσβίες και ομοφυλόφιλοι άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα, καταγγέλλοντας πως δέχονται απειλές για τη ζωή τους ενώ, όπως σημειώνουν αρκετές ανθρωπιστικές οργανώσεις, πολλοί είναι και εκείνοι επιλέγουν να ζήσουν «διπλή, κρυφή ζωή».

Το Μπαγκλαντές είναι μία από τις 76 χώρες στις οποίες διώκεται ποινικά η ομοφυλοφιλία, μεταξύ των οποίων το Αφγανιστάν, το Ιράν, οι Μαλδίβες και η Μαυριτανία.
Πηγή: skai.gr - Πάνος Σάκκας