Πακέτο κυρώσεων για τη Βενεζουέλα «σχεδιάζει η κυβέρνηση Τραμπ»

Κυρώσεις σε βάρος φυσικών προσώπων στη Βενεζουέλα σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση Τραμπ, υπό τη σκιά της βίαιης καταστολής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων από την κυβέρνηση Μαδούρο, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Οι ποινές δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και εντός των επόμενων ωρών και θα αποδίδονται σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μετά από σχεδόν δύο μήνες οδομαχιών και ταραχών στη λατινοαμερικανική χώρα. Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σχεδόν καθημερινά κατά της κυβέρνησης Μαδούρο στην πρωτεύουσα Καράκας και άλλες πόλεις.

Η Βενεζουέλα ταλανίζεται από βαθιά ύφεση, χρόνιες ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, και άλλα αγαθά.

Το καθεστώς Μαδούρο έχει αναβάλει επ’ αόριστων τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση που ήταν προγραμματισμένες για πέρυσι και έχει ελαχιστοποιήσει τις εξουσίες της Βουλής, η οποία ελέγχεται από την αντιπολίτευση.

Νωρίτερα, ο κ. Μαδούρο επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, και τον ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί στη Βενεζουέλα.

Ο ρώσος πρόεδρος του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στη βενεζουελανή κυβέρνηση στις προσπάθειες για αποκατάσταση της «κανονικότητας», όμως επισήμανε ότι τα προβλήματα θα πρέπει να επιλυθούν «εντός του νόμου» και σύμφωνα με το Σύνταγμα της χώρας.
Πηγή: skai.gr