Ο Φλιν αρνείται να ανταποκριθεί στην κλήτευση του Κογκρέσου

Αρνείται ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν, να καταθέσει στο Κογκρέσο έγγραφα που αφορούν τυχόν παρεμβάσεις της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του περσινού Νοεμβρίου.

Όπως μεταδίδει το Associated Press, οι δικηγόροι του κ. Φλιν ενημέρωσαν την Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας ότι ο πελάτης τους δεν πρόκειται να ανταποκριθεί στην κλήτευση για έγγραφα που του έχει αποσταλεί.

Ο κ. Φλιν απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση Τραμπ πριν καν συμπληρώσει ένα μήνα θητείας, αφού παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε με ακρίβεια τον Λευκό Οίκο για τις επαφές του με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.

Ο απόστρατος αντιστράτηγος βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας του FBI και επιτροπών του Κογκρέσου όσον αφορά τυχόν επαφές της καμπάνιας Τραμπ με τη Μόσχα. Η υπόθεση προσέλαβε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις μετά από δημοσίευμα των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος Τραμπ ζήτησε από τον διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ να εγκαταλείψει την έρευνα σε βάρος του κ. Φλιν.

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ των «New York Times», ο κ. Φλιν είχε ενημερώσει το επιτελείο Τραμπ πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ότι ερευνάται για δουλειά λόμπι που έκανε παλαιότερα για λογαριασμό τουρκικών συμφερόντων. Επιπλέον, το Κογκρέσο έχει ανακαλύψει πως ο κ. Φλιν δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε, πληρωμές που έλαβε από ρωσικά συμφέρονται για ομιλίες σε συνέδρια.

Παράλληλα, στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα έχουν καταγγείλει πως είχαν προειδοποιήσει την ομάδα Τραμπ ότι ο κ. Φλιν θα μπορούσε να γίνει στόχος ρωσικών εκβιασμών.
Πηγή: skai.gr