Πέθανε ο ιθύνων νους πίσω από το Fox News του Μέρντοχ, Ρότζερ Έιλς

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 77 ετών, ο Ρότζερ Έιλς, πρώην διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού ενημερωτικού δικτύου Fox News, όπως μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ακριβής αιτία θανάτου δεν είναι ακόμα γνωστή, όμως ο Έιλς το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με διάφορα προβλήματα υγείας.

Ο Έιλς, στενός συνεργάτης του μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, ήταν ο ιθύνων νους πίσω από το συντηρητικό και φιλο-Ρεπουμπλικανικό προφίλ του Fox, και το ανέδειξε στο ισχυρότερο καλωδιακό δίκτυο ειδήσεων στις ΗΠΑ.

Παλαιοτέρα, είχε υπηρετήσει ως σύμβουλος επικοινωνίας για τους Ρεπουμπλικάνους προέδρους Ρίτσαρντ Νίξον, Ρόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο. Είχε επίσης υποστηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, βοηθώντας στην προετοιμασία για τηλεοπτικά ντιμπέιτ.

Γνωστός ατύπως ως ένας από μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες στις ΗΠΑ, ο Έιλς εν τέλει εγκατέλειψε το Fox υπό τη σκιά σειράς καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε βάρος διάσημων παρουσιαστριών του σταθμού.
Πηγή: skai.gr