Κλείσιμο

Σφοδρή επίθεση του ISIS κοντά σε κεντρικό δρόμο της Συρίας

Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους σε μεγάλη επίθεση που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος σε χωριό που βρίσκεται κοντά στον κεντρικό δρόμο μεταξύ του Χαλεπίου και της Χομς σύμφωνα με συγκεχυμένες πληροφορίες που μεταδίδονται από το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι τζιχαντιστές έγραψαν πως έχουν καταλάβει το χωριό Ακαρίμπ αλ-Σαφί αλλά το πρακτορείο SANA μετέδωσε πως οι συριακές δυνάμεις κατάφεραν να τους διώξουν. Το συριακό κρατικό πρακτορείο συμπλήρωσε επίσης πως το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 20 χωρικούς προτού ο συριακός στρατός καταφέρει να τους απωθήσει.

Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει από την άλλη ότι τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ότι οι μάχες είναι ακόμα σε εξέλιξη και ότι εξαπλώνονται προς το χωριό αλ –Σαμπούρα.

Στο αριθμό των νεκρών το Παρατηρητήριο συνυπολογίζει και τις απώλειες των τζιχαντιστών ενώ προσθέτει πως κάποιοι από τους χωρικούς που σκοτώθηκαν είχαν αρχικά αιχμαλωτιστεί από τον ISIS.

Το Παρατηρητήριο τέλος αναφέρει πως αυτή ήταν μια από τις πιο σφοδρές και αιματηρές επιθέσεις που πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή. 


Πηγή: skai.gr