Ελεύθερη μετά από επτά χρόνια φυλακής η Τσέλσι Μάνινγκ

Ελεύθερη αφέθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες η πρώην στρατιώτης Τσέλσι Μάνινγκ, αφότου εξέτισε επτά χρόνια στη φυλακή για τη διαρροή 700.000 στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks.

«Ό,τι κι αν βρίσκεται μπροστά μου […] είναι πολύ σημαντικότερο από το παρελθόν», δήλωσε η Μάνινγκ, προσθέτοντας πως ακόμα δεν γνωρίζει με τι προτίθεται να καταπιαστεί στη συνέχεια.

Η 29χρονη, που είναι διεμφυλική και παλαιότερα ήταν γνωστή ως Μπράντλεϊ Μάνινγκ, είχε καταδικαστεί σε 35 χρόνια κάθειρξη. Η ποινή της όμως μειώθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προεδρίας του, τον Ιανουάριο.

Ο ιδρυτής των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, είχε παλαιότερα αφήσει να εννοηθεί πως προτίθεται να αποδεχτεί την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν η Μάνινγκ αποφυλακιστεί.

Ο κ. Ασάνζ διαμένει από το 2012 στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου ζήτησε άσυλο αφότου η βρετανική Δικαιοσύνη ενέκρινε την έκδοσή του στη Σουηδία για υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών. Ο κ. Ασανζ υποστηρίζει ότι η Σουηδία μπορεί στη συνέχεια να τον στείλει στις ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr