Πούτιν: Ο Τραμπ δεν αποκάλυψε στον Λαβρόφ απόρρητα μυστικά, έχω αποδείξεις

Διέψευσε σήμερα Τετάρτη ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους ισχυρισμούς των νυν και πρώην Αμερικανών αξιωματούχων ότι ο Τραμπ αποκάλυψε κάποιο απόρρητο μυστικό στον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον ενώ πρόσθεσε ότι μπορεί να αποδείξει αυτόν του τον ισχυρισμό.

Μάλιστα ο Πούτιν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να παραδώσει στους αμερικανούς νομοθέτες αντίγραφο της συνομιλίας μεταξύ Τραμπ - Λαβρόφ «αν αυτό μπορεί να τους καθησυχάσει». Παράλληλα επιβεβαίωσε πως ούτε και αυτός έμαθε κάποια απόρρητη πληροφορία κατά την ενημέρωσή του. 

Ωστόσο, ο Γιούρι Ουσακόφ, βοηθός του Κρεμλίνου, διευκρίνισε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα είχε στην κατοχή της γραπτό αρχείο της συζήτησης και όχι ηχογραφημένο υλικό.

Ο Πούτιν στη συνέντευξη στους δημοσιογράφους τόνισε επίσης πως οι κατηγορίες αποτελούν σημάδι «πολιτικής σχιζοφρένειας» στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν αφήνουν τον Τραμπ να διατελέσει σωστά τη θητεία του. 

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε τι άλλο μπορεί να σκαρφιστούν οι άνθρωποι που δημιουργούν τέτοιες ανοησίες και σκουπίδια», ανέφερε.

«Αυτό που με εκπλήσσει είναι ότι κλονίζουν την εσωτερική πολιτική κατάσταση χρησιμοποιώντας αντι-ρωσικά συνθήματα. Είτε δεν καταλαβαίνουν τη ζημιά που κάνουν στη χώρα τους οπότε είναι χαζοί, ή γνωρίζουν καλά οπότε είναι επικίνδυνοι και διεφθαρμένοι», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα δύο υπάλληλοι των ΗΠΑ δήλωσαν ότι ο Τραμπ αποκάλυψε στον Λαβρόφ εξαιρετικά διαβαθμισμένες πληροφορίες σχετικά με μια προγραμματισμένη επιχείρηση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, βυθίζοντας τον Λευκό Οίκο σε ακόμα μια διαμάχη, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από τον Τραμπ. 
Πηγή: skai.gr