Κογκρέσο προς Τραμπ: Να παραδώσεις τυχόν ηχογραφήσεις με τον Κόμεϊ

Να παραδώσει τυχόν ηχογραφήσεις διαλόγων του με τον τέως επικεφαλής του FBI Τζέις Κόμεϊ ζήτησαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέλη του Κογκρέσου – μεταξύ αυτών και επιφανείς Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές.

Την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ανοιχτά μέσω Τwitter τον Κόμεϊ: «Να ελπίζει να μην υπάρχουν κάποιες ‘’ταινίες’’ πριν αρχίσει να διαρρέει στον Τύπο τις συζητήσεις μας!»

Οι Αμερικανοί νομοθέτες κάλεσαν την Κυριακή τον πρόεδρο Τράμπ να παραδώσει όλες τις ηχογραφήσεις των συνομιλιών, κάτι που μπορεί να προοιωνίζεται σύγκρουση με το Λευκό Οίκο, καθώς οι Δημοκρατικοί εξετάζουν να μποϊκοτάρουν την εκλογή του διαδόχου του Κόμεϊ.

Σημειώνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος και εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να αρνηθούν αν υπάρχουν τέτοιες ηχογραφήσεις.  Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ είπε ότι ο Λευκός Οίκος πρέπει να «καθαρίσει το τοπίο» για το κατά πόσον υπάρχουν ηχογραφημένες συνομιλίες.

«Δεν μπορείς να κάνεις παιχνίδια με ταινίες... Αν υπάρχουν ηχογραφήσεις με διαλόγους, πρέπει να παραδοθούν» διεμήνυσε στο NBC ο Γκράχαμ.

«Αν υπάρχουν ηχογραφήσεις είναι αναπόφευκτο να υπάρξει ένταλμα για την παράδοσή τους, και ο Λευκός Οίκος αυτό πρέπει να κάνει» δήλωσε από πλευράς του στο FOX ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Μάικ Λι της πολιτείας της Γιούτα.

Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τον Tραμπ ότι με την καρατόμηση του Κόμεϊ προσπάθησε να αποτρέψει την έρευνα του FBI για τη ρωσική εμπλοκή στις προεδρικές εκλογές, και ζήτησαν ανεξάρτητη έρευνα για το θέμα.

Πηγή: skai.gr