ΗΠΑ: Ο Τραμπ περιμένει «γρήγορη απόφαση» για το διάδοχο του Κόμεϊ

Ο πρόεδρος Nτόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι θα ενεργήσει γρήγορα για να διορίσει το νέο διευθυντή του FBI μετά από την καρατόμηση του Τζέιμς Κόμεϊ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα - μια απόφαση που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Ουάσινγκτον.

Η κυβέρνηση Τραμπ – η οποία βρέθηκε προ σημαντικής πολιτικής κρίσης μετά την πρωτοφανή απομάκρυνση του Κόμεϊ - εξέταζε το Σάββατο τέσσερις υποψηφίους για τη θέση αυτή, σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ.

«Μπορούμε να πάρουμε μια γρήγορη απόφαση», δήλωσε ο Tραμπ στους δημοσιογράφους από το Air Force One πριν πετάξει στη νότια Βιρτζίνια, όπου έδωσε την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο Λίμπερτι, μια ευαγγελική χριστιανική σχολή. Ο Λευκός Οίκος δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία αντικατάστασης του Κόμεϊ.

Ερωτηθείς αν η απόφαση ή μια ανακοίνωση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί πριν αναχωρήσει για την Σαουδική Αραβία την προσεχή Παρασκευή, ο Tραμπ δήλωσε: «Ακόμα και αυτό είναι δυνατό, νομίζω ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί γρήγορα».

Όσον αφορά τους υποψηφίους ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι «ουσιαστικά έχουν δώσει ‘’εξετάσεις’’ κατά τη διάρκεια της ζωής τους είναι πολύ γνωστοί, αξιοσέβαστοι, πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι». «Αυτό θέλουμε για το FBI» πρόσθεσε.

Μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, που περνάνε και από τη διαδικασία της συνέντευξης από τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς και τον αναπληρωτή του Ροντ Ρόζενσταιν, βρίσκεται ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής διευθυντής του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ, o γερουσιαστής του Τέξας Τζον Κόρνιν, ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Μαίκλ Γκαρσία και η αντεισαγγελέας Άλις Φίσερ.
Πηγή: skai.gr