Τουρκία: Στους 23 οι νεκροί στο αυτοκινητικό δυστύχημα με λεωφορείο

Τουλάχιστον 23 νεκροί και 11 σοβαρά τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός του αυτοκινητικού δυστυχήματος στη νοτιοδυτική Τουρκία. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές το αυτοκινητικό δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα μίνιμπας που μετέφερε γυναίκες και παιδιά εξετράπη της πορείας του σε μια στροφή, έπεσε σε γκρεμό και συνετρίβη πάνω σε ένα άλλο όχημα.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας της Μούγλας, Αμίρ Τζιτσέκ έκανε λόγο για ένα «τρομαχτικό δυστύχημα» σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο NTV.

Αφού ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου σε μια στροφή και βγήκε εκτός πορείας, το όχημα κατόπιν έπεσε από ύψος 15 μέτρων και συνετρίβη πάνω σε ένα άλλο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και 3 επιβαίνοντές του, περιέγραψε από την πλευρά του ο αναπληρωτής κυβερνήτης Καμίλ Κιοτέν.

Το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια ορεινή περιοχή κοντά στη Μαρμαρίδα, σε σημείο που ο δρόμος είναι γεμάτος από επικίνδυνες στροφές.

Τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από μέλη των ομάδων διάσωσης να έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το κίτρινο λεωφορείο. Πολλές σοροί βρίσκονται κοντά στο βαρύ όχημα, τις οποίες έχουν καλύψει με σεντόνια.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν στα νοσοκομεία της επαρχίας της Μούγλας, σύμφωνα με το πρακτορείο Dogan.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκεται σε επίσκεψη στην Κίνα εξέφρασε σε ένα δελτίο τύπου την «βαθιά του οδύνη» και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να λάβουν τα μέτρα που χρειάζεται προκειμένου να μην ξανασημειωθούν «τέτοιες τραγωδίες».

«Η έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα φρένα του λεωφορείου ενδεχομένως δεν λειτουργούσαν» επισήμανε ο κυβερνήτης Τζιτσέκ στο NTV.

Η εφημερίδα Hurriyet, επικαλούμενη τον δήμαρχο της Μαρμαρίδας, Αλί Ατζάρ, μίλησε για «λάθος του οδηγού», χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Κανένας ξένος τουρίστας δεν σκοτώθηκε, όλα τα θύματα είναι συμπολίτες μας» διευκρίνισε ο κυβερνήτης της Μούγλας.

Σύμφωνα με το Ανατολή, στο λεωφορείο επέβαιναν κυρίως γυναίκες και παιδιά που είχαν ξεκινήσει από τη Σμύρνη για μια ημερήσια εκδρομή με αφορμή την αυριανή Γιορτή της Μητέρας. Ο οδηγός του λεωφορείου, όπως και το ζευγάρι που οργάνωσε την εκδρομή, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, μετέδωσε το Ανατολή.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ