Συμφωνία των G7 για την από κοινού αντιμετώπιση των κυβερνοεπιθέσεων

Τη δέσμευσή τους ότι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμηση της ολοένα αυξανόμενης απειλής των διεθνών κυβερνοεπιθέσεων αναμένεται να δώσουν σήμερα Σάββατο οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης της συνάντηση που πραγματοποιούν στο Μπάρι της Ιταλίας.

Μάλιστα η συζήτηση για τις κυβερνοεπιθέσεις είχε προγραμματιστεί πριν την παγκόσμια κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή και μόλυνε δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε σχεδόν 100 χώρες.

Υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων το σχέδιο δήλωσης θα επανεξετασθεί πριν δημοσιοποιηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι κατά τη διήμερη σύνοδο που πραγματοποιούν στο Μπάρι συζητούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία.

«Αναγνωρίζουμε πως τα κυβερνοεπεισόδια αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που είδε το Reuters.

Οι κοινές πρακτικές θα βοηθήσουν να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα λένε οι G7 ενώ υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.


Πηγή: skai.gr