Η CIA δημιούργησε ειδική μονάδα για τη Βόρεια Κορέα

Ειδική μονάδα αρμόδια για την αποτίμηση της πυρηνικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα δημιούργησε σύμφωνα με ανακοίνωσή της η CIA. 

Αυτή είναι η πρώτη μονάδα της αμερικανικής υπηρεσίας Πληροφοριών που ασχολείται αποκλειστικά με μία χώρα. Στόχος της δημιουργίας της είναι η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των σοβαρών απειλών της Πιονγκιάνγκ εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Η μονάδα θα είναι αποτελεσματικότερη καθώς θα συγκεντρώνει τους πόρους πολλών μονάδων και θα αναλύει ενδελεχώς τις πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας σύμφωνα με την ανακοίνωση του διευθυντή της υπηρεσίας Μάικ Πομπέο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μια κρίσιμη στιγμή, καθώς εκδηλώνονται φόβοι ότι, η Βόρεια Κορέα, σύντομα, θα διενεργήσει την έκτη πυρηνική της δοκιμή, μια κίνηση που θα οξύνει ακόμη περισσότερο την ένταση στην ανατολική Ασία.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν προληπτικό πλήγμα κατά της Βόρειας Κορέας ώστε να την εμποδίσουν να αναπτύξει πυρηνικό πύραυλο. «Οι απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας εξελίσσονται και αυτός είναι ο λόγος που η CIA πρέπει επίσης να εξελιχθεί για να αντεπεξέλθει», εξήγησε ο Τζόναθαν Λιου, εκπρόσωπος της CIA.
Πηγή: skai.gr