Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μόντρεαλ μετά τις σφοδρές πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η καναδική πόλη του Μόντρεαλ λόγω των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές και το λιώσιμο του χιονιού. Το μέτρο, το οποίο ανακοινώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, θα παραμείνει σε ισχύ για 48 ώρες, σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης.

Σε όλη την επαρχία του Κεμπέκ, στην ανατολική πλευρά του Καναδά, έχουν πλημμυρίσει σχεδόν 1.900 σπίτια σε 126 πόλεις σύμφωνα με τις αρχές. Περίπου 1.200 στρατιώτες έχουν σπεύσει για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις πληγείσες περιοχές. «Τα στρατεύματά μας είχαν γρήγορη απόκριση, έχουν ήδη καταφέρει να παράσχουν σημαντική υποστήριξη στους καναδούς που επλήγησαν από τις πλημμύρες», ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Αρχίτ Σαχάν.

Η πόλη Ριγκάουντ, δυτικά του Μόντρεαλ, επλήγη και αυτή από τις πλημμύρες και κηρύχθηκε νωρίτερα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ο δήμαρχος έδωσε εντολή υποχρεωτικών εκκενώσεων στις ζώνες των περιοχών που πλημμύρισαν. «Οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν από τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, τους βάζουμε σε βάρκες και φωνάζουν σαν μωρά. Λυπάμαι που σε αυτή τη φάση δεν μπορούν να αποφασίσουν για το δικό τους μέλλον» δήλωσε ο δήμαρχος Χανς Γκρούενγουαλντ.

Οι πλημμύρες δεν περιορίζονται στο Κεμπέκ καθώς οι ασυνήθιστα σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν επίσης πλημμύρες στην επαρχία Οντάριο. Το επίπεδο του νερού στη λίμνη Οντάριο έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από το 1993 σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του Canadian Press.

Οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν επίσης προκαλέσει το λιώσιμο του χιονιού στη Βρετανική Κολομβία στο δυτικό τμήμα του Καναδά, που συνδυαστικά με τη βροχή, προκάλεσαν πλημμύρες και λάσπες.
Πηγή: skai.gr