Κλείσιμο

Η Λε Πεν παραδέχτηκε την ήττα αλλά άρχισε τη μάχη των βουλευτικών εκλογών

Την ήττα της στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας παραδέχτηκε στην πρώτη ομιλία της μετά το κλείσιμο της κάλπης η ακροδεξιά υποψήφια Μαρίν Λε Πεν, στέλνοντας όμως ξεκάθαρο μήνυμα πως το Εθνικό Μέτωπο είναι πλέον μεγάλη δύναμη και θα επιδιώξει τη νίκη στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου μήνα.

Είπε πως επικοινώνησε με τον 39χρονο Μακρόν ώστε να του ευχηθεί καλή επιτυχία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η  κ. Λε Πεν ευχαρίστησε τους «11 εκατομμύρια» Γάλλους που την ψήφισαν, κάνοντας λόγο για «ιστορικό και μαζικό» αποτέλεσμα, το οποίο καθιστά το Εθνικό Μέτωπο πρώτη δύναμη αντιπολίτευσης στα σχέδια του νέου προέδρου.

Σε ένα καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα μήνυμα, η κ. Λε Πεν κάλεσε «όλους τους πατριώτες» να συστρατευθούν μαζί της στον «αγώνα» που ξεκινά από «σήμερα το βράδυ» με ορίζονται τις εκλογές για τις 577 έδρες της κάτω Βουλής στις 11 και 18 Ιουνίου.

Επί του παρόντος, το Εθνικό Μέτωπο διαθέτει μόνο δύο έδρες στην Εθνοσυνέλευση.

Τόνισε μάλιστα πως προτίθεται να προχωρήσει σε εκ βάθρων αναδιάρθρωση του Εθνικού Μετώπου, ώστε να ενσωματώσει όλες τις φωνές και τις δυνάμεις της κοινωνίας που ανησυχούν για τις προοπτικές τις επόμενης πενταετίες. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να αλλάξει και το όνομα του κόμματος.

Η βούληση της κ. Λε Πεν να διευρύνει την απήχησή της έρχεται υπό τη σκιά του ιδιαίτερα υψηλού ποσοστού αποχής, κοντά στο 25%, που χαρακτήρισε τον δεύτερο γύρο, ενώ εντυπωσιακά μεγάλος ήταν και ο αριθμός άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων.
Πηγή: skai.gr