Νίκη Μακρόν με πάνω από 60% βλέπουν οι έρευνες για τις τάσεις των ψηφοφόρων

Άνετη επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν δίνουν τέσσερις έρευνες που δημοσιεύτηκαν σε βελγικά μέσα ενημέρωσης και αφορούν τις τάσεις των γάλλων ψηφοφόρων στο σημερινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, ο κεντρώος Μακρόν εκτιμάται πως θα αποσπάσει ποσοστό 62 έως 67% της λαϊκής ψήφου, επικρατώντας με διαφορά μεγαλύτερη των είκοσι μονάδων της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μαρίν Λε Πεν.

Σύμφωνα εν τω μεταξύ με ανεπίσημες διαρροές από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Μακρόν αναμένεται να κερδίσει με ποσοστό της τάξης του 63%.

Εξίσου θετικά για τον κ. Μακρόν είναι τα στοιχεία που δίνουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης για την ψηφοφορία στις υπερπόντιες γαλλικές επαρχίες και στη Βόρεια Αμερική.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα μάλιστα με τη βελγική κρατική τηλεόραση RTBF, ο κ. Μακρόν συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 90% ανάμεσα στους γάλλους πολίτες που ψήφισαν σε πρεσβείες και προξενεία στις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.

Στη Γουαδελούπη και στη Μαρτινίκα το ποσοστό Μακρόν κινείται γύρω στο 75%, ενώ στη Γουιάνα και στον Άγιο Μαρτίνο γύρω στο 66%.

Σημειώνεται πως όλα αυτά δεν αποτελούν επίσημα αποτελέσματα ή συγκεντρωτικά exit polls, τα οποία άλλωστε θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται λίγη ώρα αφού κλείσουν όλες οι κάλπες, στις 21:00 ώρα Ελλάδος.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδος η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία υπολογιζόταν στο 65,3%.

Η αποχή εκτιμάται πως μπορεί να φτάσει ως και το 26%, που θα είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 1969.
Πηγή: skai.gr