Κλείσιμο

Το υπονοούμενο Λε Πεν για τη σύζυγο Μακρόν στο ντιμπέιτ (video)

Αιχμηρή προσωπική επίθεση εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού προεκλογικού ντιμπέιτ στη Γαλλία η Μαρίν Λε Πεν, με στοχευμένη αναφορά στη σύζυγό του, την οποία γνώρισε όταν ήταν καθηγήτριά του στο Γυμνάσιο.

Όλα άρχισαν κατά τη διάρκεια μίας εκ των πολλών επιθετικών ανταλλαγών ανάμεσα στους δύο προεδρικούς υποψήφιους.

Η κ. Λε Πεν υποστήριζε ότι σχεδιάζει να ιδρύσει ένα κρατικό ταμείο για επενδύσεις σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, αναφερόμενη συγκεκριμένα στην Vivarte, η οποία υποστήριξε πως έχει μπει στο στόχαστρο «επενδυτών-ορνίων».

Ο κ. Μακρόν την ειρωνεύτηκε υπενθυμίζοντας πως η Γαλλία ήδη διαθέτει ένα επενδυτικό όχημα με τέτοιες δυνατότητες, την Υπηρεσία Συμμετοχών του Κράτους. Η κ. Λε Πεν απάντησε πως θέλει να δημιουργήσει ένα κρατικό ταμείο κι «όχι μία τράπεζα», με τον αντίπαλό της να ανταπαντά λέγοντας «ό,τι να’ ναι, αλλά ό,τι να’ ναι».

Τότε, η κ. Λε Πεν αντιπαρήλθε: «Βλέπω πως προσπαθείτε να κάνετε τον μαθητή με τον καθηγητή. Αυτή δεν είναι πραγματικά η φάση μου. Και θέλω να σας πω, ούτε εσείς είστε ιδιαίτερα η φάση μου».

Ο κ. Μακρόν δεν άφησε το υπονοούμενο να πέσει, αντιτείνοντας: «Ούτε εσείς είστε [η δική μου φάση], η χώρα αξίζει κάτι καλύτερο».

Άμεση δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe κατέδειξε πως περίπου το 63% των πολιτών θεώρησε τον κ. Μακρόν νικητή της τηλεμαχίας.


Πηγή: skai.gr