Πατρική κριτική για το εκτόπισμα της Λε Πεν, στήριξη Ομπάμα σε Μακρόν

Κριτική στην Μαρίν Λε Πεν, για την έλλειψη ειδικού εκτοπίσματος στο μοναδικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων πριν τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία άσκησε ο πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λε Πεν.

«Θεωρώ πως το πρώτο ημίωρο [της τηλεμαχίας] ήταν αρκετά βαρετό και κατά πάσα πιθανότητα ακατάληπτο για τη μεγάλη πλειονότητα των τηλεθεατών. Αυτό ίσως είναι καλό για τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά δεν ήταν καλό για την Μαρίν Λε Πεν, από την οποία έλλειπε το μέγεθος (σ.σ. χρησιμοποίησε μεταφορικά τη λέξη «ύψος»)».

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η κόρη του στο ντιμπέιτ ήταν πλαισιωμένη από πολλά χαρτιά με σημειώσεις και στοιχεία.

Ο πατέρας Λε Πεν εκτίμησε πως το ντιμπέιτ κατέληξε σε ισοπαλία ανάμεσα στους δύο υποψήφιους, αν και άμεση δημοσκόπηση της εταιρείας Elabe κατέδειξε πως περίπου το 63% των πολιτών θεώρησε τον κ. Μακρόν νικητή.

Η τηλεμαχία ήταν ίσως η μεγαλύτερη ευκαιρία για την ακροδεξιά Λε Πεν να μειώσει το προβάδισμα περίπου 20 μονάδων που απολαμβάνει σε βάρος της ο κεντρώος Μακρόν στις περισσότερες δημοσκοπήσεις.

Στήριξη Ομπάμα σε Μακρόν

Εν τω μεταξύ, ο κ. Μακρόν έλαβε την υποστήριξη του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα.

Σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter, ο κ. Ομπάμα είπε ότι ο κ. Μακρόν απευθύνεται στις ελπίδες των γάλλων πολιτών, κι όχι στους φόβους τους, σε μία έμμεση βολή κατά της κ. Λε Πεν.

Στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά του εθνικισμού και του προστατευτισμού που πρεσβεύει η κ. Λε Πεν, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε πως οι γαλλικές εκλογές έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για ολόκληρο των κόσμο.


Πηγή: skai.gr