Πέντε συλλήψεις σε αντιτρομοκρατική επιχείρηση στη Γαλλία

Πέντε άτομα τέθηκαν υπό κράτηση και διάφορα όπλα κατασχέθηκαν μετά από αντιτρομοκρατικές εφόδους στη Γαλλία, πέντε ημέρες πριν τον αποφασιστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο μη κατονομασμένες πηγές.

Ορισμένες από τις συλλήψεις έγιναν στη βόρεια Γαλλία, όπου, κατά τη διάρκεια μίας επιχείρησης, οι Αρχές εντόπισαν δύο πιστόλια και δύο αυτόματα όπλα.

Τα όπλα φέρεται να ανήκαν σε έναν γνώριμο των υπόπτων, ο οποίος τα είχε αγοράσει νόμιμα.

Μερικοί από τους συλληφθέντες επικοινωνούσαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα μηνύματα που αντάλλασσαν ανησύχησαν της Αρχές, οι οποίες εκτίμησαν ότι οι ύποπτοι μπορεί να σχεδιάζουν βίαιες ενέργειες.

Οι ταυτότητες των υπόπτων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, ούτε είναι σαφές εάν πρόκειται για γάλλους πολίτες. Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου ανέφερε απλώς ότι πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα.

Οι νέες έφοδοι ήλθαν δύο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην Λεωφόρο των Ηλυσίων στο κέντρο του Παρισιού, όπου ένας 39χρονος δράστης δολοφόνησε με αυτόματο όπλο έναν αστυνομικό, προτού τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά συναδέλφων του.
Πηγή: skai.gr