Ισπανία: Μαζικές διαδηλώσεις στη Μαδρίτη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Μαδρίτη με σκοπό να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να καταγγείλουν τη διαφθορά, στο πλαίσιο των εορτασμών της εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ισπανία.

Η πορεία στο κέντρο της Μαδρίτης οργανώθηκε λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ενός νέου σκανδάλου που πλήττει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και αφορά την κατάχρηση πόρων από μια δημόσια εταιρεία ύδρευσης.

Το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς όπως και η Izquierda Unida είχαν καλέσει τους υποστηρικτές τους να διαδηλώσουν όχι μόνο για "αξιοπρεπείς δουλειές" αλλά και κατά της εργασιακής ανασφάλειας και της διαφθοράς. "Ο πιο διεφθαρμένος είναι ο Ραχόι", ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι στην Πουέρτα δελ Σολ, όπου κατέληξε η πορεία γύρω στις 15.00 το απόγευμα.

"Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα αυτής της χώρας", εξήγησε ο Χοσέ Μαρτίν, 59 ετών, πρώην εργαζόμενος στην Bankia, τη δημόσια τράπεζα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο πολλών σκανδάλων τα τελευταία χρονια. "Αδειάζουν τα ταμεία του κράτους", πρόσθεσε η σύζυγός του, Κάρμεν Χουάρεθ,
καταγγέλοντας από την πλευρά της τις περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.
"Η διαφθορά που έχουμε σ' αυτήν τη χώρα είναι αφόρητη. Όλα συνδέονται μεταξύ τους. Αν υπάρχει διαφθορά τα χρήματα εξανεμίζονται και δεν υπάρχουν πόροι για να πληρωθούν αυτά που είναι σημαντικά", είπε από την πλευρά της μια 69χρονη, πρώην νοσοκόμα.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ