Αποζημίωση δίνει η United στον επιβάτη που σύρανε από το αεροπλάνο

Σε εξωδικαστικό συμβιβασμό έφτασε η αμερικανική αεροπορική εταιρεία United Airlines με τον ταξιδιώτη που απομακρύνθηκε βιαιότατα από αεροσκάφος της πριν λίγες εβδομάδας, επεισόδιο που κινηματογραφήθηκε από επιβάτες και προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως.

Το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβει ο επιβάτης, δρ. Ντέιβιντ Ντάο, δεν έγινε γνωστό.

Το επεισόδιο προκάλεσε τεράστια προβλήματα για την United, η οποία έγινε στόχος καταγγελιών και χλευασμού σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω των κακών χειρισμών της διοίκησης του αερομεταφορέα, η οποία αρχικά προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό.

Το όλο περιστατικό προκλήθηκε επειδή η United είχε πουλήσει υπεράριθμα εισιτήρια για την εν λόγω πτήση, από το Σικάγο προς το Λούιβιλ, και χρειαζόταν να αδειάσει θέσεις ώστε να μεταφέρει τέσσερις υπαλλήλους της.

Όταν η εταιρεία δεν βρήκε αρκετούς επιβάτες διατεθειμένους να ανταλλάξουν οικιοθελώς τα εισιτήρια τους, η United επέλεξε τυχαία τέσσερις άτυχους ταξιδιώτες. Τρεις δέχτηκαν να αποβιβαστούν, όμως ο δρ. Ντάο αρνήθηκε, εξηγώντας ότι ως γιατρός έπρεπε να ταξιδεύσει ώστε να φτάσει εγκαίρως στους ασθενείς του.

Τότε, η εταιρεία κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας, το οποίο χτύπησε και κυριολεκτικά έσυρε τον δρ. Ντάο εκτός αεροπλάνου, μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων επιβατών.
Πηγή: skai.gr