Κλείσιμο

Το Ισραήλ κατέρριψε «στόχο» που προερχόταν από τη Συρία πάνω από το Γκολάν

«Στόχο» που «πετούσε» πάνω από τα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, λίγες ώρες αφότου η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε στρατιωτική θέση κοντά στο αεροδρόμιο της Δαμασκού.

«Το σύστημα αεράμυνας Patriot αναχαίτισε έναν στόχο πάνω από τα Υψίπεδα του Γκολάν», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο επίμαχος «στόχος» ήταν ένα μη επανδρωμένο, τηλεχειριζόμενο αεροσκάφος, όμως εκπρόσωπος των ισραηλινών ένοπλων δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίτερα ότι πολλοί ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν στρατιωτική θέση νοτιοδυτικά του διεθνούς αεροδρομίου της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως μία αποθήκη όπλων, που κατά τις πληροφορίες του ανήκε στην ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ανατινάχθηκε κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο υπουργός Πληροφοριών, Ισραέλ Κατς, δήλωσε ότι το πλήγμα είναι «συνεπές» προς την ισραηλινή πολιτική, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει ή να διαψεύδει ότι η χώρα του προχώρησε σε αυτό.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει επανειλημμένα από το 2013 πλήγματα εναντίον συριακών στόχων και στόχων της Χεζμπολάχ, η οποία αποτελεί ορκισμένο εχθρό του κι έχει εμπλακεί στο πλευρό των δυνάμεων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στον πόλεμο στη Συρία.

Τον Μάρτιο, το Ισραήλ είχε αναγνωρίσει ότι εξαπέλυσε μια επιδρομή κοντά στην Παλμύρα εναντίον μιας αυτοκινητοπομπής που μετέφερε «προηγμένα» όπλα και προορίζονταν, σύμφωνα με τις ισραηλινές Αρχές, για τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου.

Στην επιδρομή εκείνη η συριακή πλευρά είχε ανταποδώσει, όμως τουλάχιστον ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε εναντίον του Ισραήλ αναχαιτίστηκε.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο