Έρευνα για τις αμοιβές του Φλιν από Ρωσία και Τουρκία άρχισε το Πεντάγωνο

Έρευνα σε βάρος του πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ, Μάικλ Φλιν, έχει αρχίσει ο γενικός επιθεωρητής του Πεντάγωνου, προκειμένου να διαλευκανθούν οι αμοιβές που έλαβε από ρωσικά και τουρκικά συμφέροντα μετά την αποστρατεία του.

Ως πρώην αντιστράτηγος ο κ. Φλιν κανονικά όφειλε να ενημερώσει το Πεντάγωνο για τις επίμαχες αμοιβές και να λάβει ειδικά άδεια ώστε να εισπράξει τα χρήματα. Έως τώρα όμως δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι ο κ. Φλιν επικοινώνησε με το υπουργείο Άμυνας.

Κορυφαία μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων έχουν δηλώσει πως ο κ. Φλιν κατά πάσα πιθανότητα παραβίασε το νόμο με τη συμπεριφορά του, κάτι που θα διαπιστωθεί από την εσωτερική έρευνα του Πενταγώνου.

Ο κ. Φλιν παρατήθηκε από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας λιγότερο από έναν μήνα μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τραμπ, υπό τη σκιά δημοσιευμάτων που τον ήθελαν να έχει συνομιλήσει κρυφά με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον για τις κυρώσεις που είχε επιβάλει η κυβέρνηση Ομπάμα στη Μόσχα.

Οι επίμαχες επαφές έλαβαν χώρα πριν αναλάβει καθήκοντα η κυβέρνηση Τραμπ, μολονότι η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει σε ιδιώτες να διεξάγουν διπλωματία.

Ο ίδιος ο κ. Φλιν παραδέχτηκε, στην επιστολή παραίτησής του, ότι δεν πληροφόρησε σωστά τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για τις επαφές που είχε με τον ρώσο πρέσβη.

Η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής εξετάζει επίσης τις συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Φλιν απομακρύνθηκε από τη θέση του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας, με τον Λευκό Οίκο ωστόσο να αρνείται να παραδώσει ορισμένα έγγραφα που αφορούν τη θητεία του.

Ο ίδιος ο πρώην στρατιωτικός έχει δηλώσει πως είναι διατεθειμένος να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής, αλλά με προϋπόθεση ότι θα του δοθεί εκ των προτέρων ασυλία από τυχόν δίωξη.
Πηγή: skai.gr