Γερμανός στρατιωτικός σχεδίαζε τρομο-επίθεση προσποιούμενος τον πρόσφυγα

Αξιωματικός του γερμανικού στρατού συνελήφθη στη Βαυαρία με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση, κατά πάσα πιθανότητα προσποιούμενος τον πρόσφυγα για λόγους προβοκάτσιας, όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία της Φρανκφούρτης.

Ο 28χρονος στρατιωτικός κανονικά υπηρετούσε σε μονάδα του γερμανικού στρατού που στρατοπεδεύει στην ανατολική Γαλλία. Ωστόσο, στα τέλη του 2015 εγγράφηκε ως σύρος πρόσφυγας στην γερμανική πόλη του Γκίσεν, δηλώνοντας πλαστό ονοματεπώνυμο.

Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Βαυαρία, ενώ στις αρχές του 2017 άρχισε να λαμβάνει επιδόματα πρόνοιας.

Δεν είναι ακόμα σαφές πώς ο ύποπτος κατάφερνε επί τόσους μήνες να έχει διπλή ζωή, με δεδομένες τις επαγγελματικές υποχρεώσεις του στις ένοπλες δυνάμεις και καθώς δεν φαίνεται να γνώριζε αραβικές γλώσσες.

Ο ύποπτος είχε τεθεί προσωρινά υπό κράτηση στις αρχές του έτους στην Αυστρία, αφού προσπάθησε να ανακτήσει ένα γεμάτο όπλο που είχε κρύψει σε τουαλέτα του αεροδρομίου της Βιέννης.

Ένας πιθανός συνεργός του αξιωματικού, ένας 24χρονος φοιτητής, συνελήφθη στο πλαίσιο εφόδων σε 16 ακίνητα σε Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία.

Στην κατοχή του φοιτητή βρέθηκαν εκρηκτικά και όπλα.

Αμφότεροι οι ύποπτοι κρατούνται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Πηγή: skai.gr