Τρομοκρατικά κίνητρα βλέπει η Αστυνομία πίσω από τη σύλληψη στο Λονδίνο

Ένοπλος άνδρας συνελήφθη στο Λονδίνο κοντά στη Βουλή και στο γραφείο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Ο άνδρας κρατείται με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες και για κατοχή επιθετικών όπλων. Τέθηκε υπό κράτηση με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο.

Στην κατοχή του βρέθηκαν μαχαίρια. Φωτογραφίες από το σημείο εικονίζουν τουλάχιστον δύο μαχαίρια αφημένα στο πεζοδρόμιο, κοντά στο σημείο της σύλληψης.

Ο άνδρας συνελήφθη μετά από έλεγχο που του έγινε στο δρόμο, στο πλαίσιο «εν εξελίξει επιχείρησης».

Σύμφωνα με την Σκότλαντ Γιάρντ, για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες, ούτε για κάποια άμεση απειλή.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει ορισμένους δρόμους στην περιοχή του Γουάιτχολ, όπου βρίσκεται η έδρα της βρετανικής κυβέρνησης. Κλειστοί είναι επίσης ορισμένοι κεντρικοί σταθμοί του Μετρό.

Το περιστατικό έρχεται έναν μήνα περίπου μετά την τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, όπου έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα.

Τότε, δράστης είχε παρασύρει πεζούς με το ενοικιασμένο αυτοκίνητό του στη γέφυρα του Γουέστμινστερ, προτού μαχαιρώσει θανάσιμα έναν αστυνομικό που προσπάθησε να τον εμποδίσει να προσεγγίσει την πύλη της Βουλής.

Ο τρομοκράτης τραυματίστηκε θανάσιμα στη συνέχεια από τα πυρά άλλων αστυνομικών.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, χαρακτηρίζοντας τον δράστη «στρατιώτη» του αποκαλούμενου χαλιφάτου του. Η βρετανική Αστυνομία πάντως δεν έχει διαπιστώσει άμεση σύνδεση του τρομοκράτη με το ISIS.


Πηγή: skai.gr