Συρία: Στο Ισραήλ αποδίδεται η έκρηξη στο αεροδρόμιο της Δαμασκού (video)

Σε πλήγμα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων αποδίδoυν τα αραβικά ΜΜΕ, την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του διεθνούς αεροδρομίου στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά, καθώς η έκρηξη φαίνεται ότι σημειώθηκε σε δεξαμενές καυσίμων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ, κοντά στο αεροδρόμιο υπήρχαν εγκαταστάσεις "δυνάμεων που υποστηρίζονται από το Ιράν", πιθανότατα της Χεζμπολάχ, μια σιιτική οργάνωση με βάση το Λίβανο. 

O επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα, ξυπνώντας τους κατοίκους. Πρόσθεσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε στον κεντρικό δρόμο κοντά στο αεροδρόμιο.

Photo published for Explosion hits near Damascus Airport, Mezzeh military base

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αρνήθηκε πάντως να σχολιάσει τυχόν αεροπορική επιδρομή του ισραηλινού στρατού.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες ότι το πλήγμα αυτό οφείλεται στο Τελ Αβίβ, θα πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του Ισραήλ σε συριακό έδαφος. Την περασμένη Παρασκευή η ισραηλινή αεροπορία έπληξε στρατόπεδο των δυνάμεων του Άσαντ, στην περιοχή της πόλης Κουνέιτρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο τριών στρατιωτών και των τραυματισμό άλλων δύο σύμφωνα με το κρατικό συριακό πρακτορείο SANA. Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε σε αντίποινα για ρίψεις όλμων σε ισραηλινό έδαφος. Και σε αυτή την περίπτωση, το Tελ Αβίβ δεν προέβη σε κάποιο σχόλιο.
Πηγή: skai.gr