Φραγκίσκος: Και οι γονείς μου ήταν μετανάστες (video)

«Η δύναμη είναι σα να πίνεις τζιν με άδειο στομάχι» δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στην πρώτη του ομιλία – έκπληξη σε συνέδριο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης ΤΕD στο Βανκούβερ του Καναδά.

«Νοιώθεις ζαλισμένος, μεθάς, χάνεις την ισορροπία σου, και θα καταλήξεις να κάνεις κακό στον εαυτό σου, και όσους είναι γύρω σου, αν δεν συνδέσεις τη δύναμή σου με ταπεινότητα και τρυφερότητα» πρόσθεσε, επικαλούμενος μια παρεμφερή παροιμία από τη χώρα του, την Αργεντινή.

Η ομιλία του ποντίφικα στην TED οργανώθηκε κρυφά, και μεταδόθηκε ζωντανά από το Βατικανό.
«Μπορούμε να κτίσουμε ένα κοινό μέλλον, όλοι μαζί… Ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον… Ο ‘’άλλος’’ δεν είναι στατιστική, δεν είναι κάποιος αριθμός» επισήμανε ο Φραγκίσκος.

Απευθυνόμενος πιο συγκεκριμένα στους πρόσφυγες, ο Φραγκίσκος υπενθύμισε ότι και ο ίδιος γεννήθηκε σε οικογένεια μεταναστών. «Γιατί αυτοί κι όχι εγώ; Θα μπορούσα κάλλιστα να καταλήξω σαν τους σημερινούς παραπεταμένους ανθρώπους». Χρειαζόμαστε, πρόσθεσε, μια «επανάσταση τρυφερότητας».

«Η τρυφερότητα είναι η οδός για τους δυνατότερους, τους πιο θαρραλέους άνδρες και γυναίκες. Όσο πιο δυνατός είσαι, τόσο πιο μεγάλες συνέπειες θα έχουν οι δράσεις σου στους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr