Μόσχα κατά Ουάσιγκτον: Κίνδυνος νέου Ιράκ στη Συρία από «απρόσεκτα βήματα»

Για τον κίνδυνο ενός «νέου Ιράκ» στη Συρία προειδοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Eξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, αφήνοντας υπαινιγμούς για «απρόσεκτα βήματα» των ΗΠΑ με αφορμή την αμερικανική επίθεση, με πυραύλους Τόμαχοκ, στη βάση της Συρίας Αλ Σαϊράτ στις 7 Απριλίου.

Ο Λαβρόφ συνέκρινε τη σημερινή κατάσταση με τα όσα συνέβησαν στο Ιράκ το 2003, που οδήγησαν στην καταστροφή της χώρας και στην άνοδο του Ισλαμικού Κράτους. «Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη των γεγονότων μπορεί να προκαλέσει μια επανάληψη παρόμοιων απρόσεκτων βημάτων» προειδοποίησε.

Ο ρώσος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η επίθεση «σε μια βάση που ανήκει σε κυρίαρχο κράτος αναστέλλει τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός ευρέος αντιτρομοκρατικού μετώπου».

«Η αμερικανική επίθεση στη βάση της Συρίας Αλ Σαϊράτ έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτικών, οπότε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλειά τους», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

«Θεωρούμε ότι η επίθεση των πυραύλων αποτελεί καταφανή παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Πέραν αυτού, η κίνηση της Ουάσιγκτον έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των στρατιωτικών μας που μάχονται κατά της τρομοκρατίας στη Συρία. Έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των δυνάμεών μας» πρόσθεσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.
Πηγή: skai.gr