Κλείσιμο

Μακρόν: Η Λεπέν προάγει το μίσος με τις πολιτικές της

O ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος για πρόεδρος στις γαλλικές εκλογές, Εμανουέλ Μακρόν, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της αντιπάλου του στον δεύτερο Μαρίν Λεπέν, ότι προάγει το μίσος με τις πολιτικές της.

«Η κ. Λεπέν προσφέρει ένα σχέδιο που θα οδηγήσει στην απομόνωση, στο κλείσιμο των συνόρων, στο μεταξύ μας μίσος, στην οικονομική καταστροφή και την αποδυνάμωση των εργατικών τάξεων», είπε μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση το βράδυ της Τρίτης. 

Ο κ. Μακρόν είχε τονίσει νωρίτερα στο περιθώριο επίσκεψής του σε νοσοκομείο στο δυτικό Παρίσι, ότι η νίκη στις εκλογές δεν είναι δεδομένη. Ο ίδιος υποσχέθηκε πως θα δώσει μάχη για να κερδίσει την υποψήφια της ακροδεξιάς.

«Τίποτα δεν έχει κερδηθεί. Η μάχη μου στοχεύει στο να νικήσω τη Μαρίν Λεπέν» είπε ο κ. Μακρόν, ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες ώρες επικρίσεις ότι συμπεριφέρεται σαν να θεωρεί δεδομένη τη νίκη του.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε ότι η πρόκριση της κ. Λεπέν στον β’ γύρο της 7ης Μαΐου δεν αντιμετωπίζεται αρκετά σοβαρά.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά σοβαροί και να κινητοποιηθούμε, να σκεφτόμαστε ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο» επεσήμανε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους στο περιθώριο επίσκεψης στη δυτική Γαλλία.

«Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την Κυριακή. Όλος ο κόσμος κοίταζε το αποτέλεσμα βάσει της κατάταξης που διαμορφώθηκε. Και ξεχάσαμε ότι η Μαρίν Λεπέν ήταν εκείνη που πέρασε στον δεύτερο γύρο. Δεν είναι και λίγο που η ακροδεξιά βρίσκεται στον δεύτερο γύρο μιας εκλογικής αναμέτρησης για τον προεδρικό θώκο» συμπλήρωσε ο κ. Ολάντ.
Πηγή: skai.gr