ΗΠΑ: Παραμένει στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Μπους ο πρεσβύτερος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, θα παραμείνει για λίγες ημέρες ακόμη σε νοσοκομείο του Χιούστον νοσηλευόμενος με πνευμονία, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου την Δευτέρα. 

Το Ιατρικό Κέντρο του Χιούστον ανακοίνωσε ότι ο 92χρονος Μπους συνεχίζει να είναι ευδιάθετος και να ξεκουράζεται με άνεση.

«Ο κ. Μπους θα παραμείνει στο νοσοκομείο για λίγες ακόμα ημέρες παρακολούθησης, και η ιατρική του ομάδα ευελπιστεί ότι θα λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο μέχρι το τέλος της εβδομάδας», είπε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Ο Μπους, ο οποίος υπηρέτησε ως πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1989 έως το 1993 και είναι πατέρας του πρώην προέδρου Τζορτζ Ουώκερ Μπους, εισήχθη στο νοσοκομείο στις 14 Απριλίου για βήχα ο οποίος αργότερα διαγνώστηκε ως ήπια μορφής πνευμονία, είπε ο εκπρόσωπός του Τζιμ Μακγκράθ.

Ο Μπους έχει νοσηλευθεί για πνευμονία στο νοσοκομείο Houston Methodist για πάνω από δύο εβδομάδες τον Ιανουάριο, παραμένοντας το μεγαλύτερο διάστημα της νοσηλείας του στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Πηγή: skai.gr