Δεύτερη σύλληψη για την επίθεση στη Στοκχόλμη

Δεύτερο ύποπτο για την επίθεση με φορτηγό σε εμπορικό πεζόδρομο της Στοκχόλμης, που προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμα 15, συνέλαβε η σουηδική Αστυνομία.

Οι Αρχές δεν δημοσίευσαν πολλά στοιχεία για τον ύποπτο, πέραν του ότι πρόκειται για άνδρα ο οποίος συνελήφθη χθες Κυριακή.

Ο πρώτος συλληφθείς για την υπόθεση είναι ο οδηγός του φορτηγού, ο 39χρονος Ουζμπέκος Ραχμάτ Ακίλοφ, ο οποίος έχει δηλώσει ένοχος για τρομοκρατικό έγκλημα και έχει προφυλακιστεί.

Πάνω από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση, οι εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί για τα κίνητρα του δράστη.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και ο Ακίλοφ είχε εκφράσει συμπάθεια για το Ισλαμικό Κράτος σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Αρχές του Ουζμπεκιστάν υποστηρίζουν ότι ο 39χρονος είχε σχέσεις με το ISIS πριν την επίθεση.

Λίγους μήνες πριν το χτύπημα στη Στοκχόλμη, τον Ιούνιο του 2016, η Σουηδία είχε απορρίψει αίτημα του Ακίλοφ για άδεια μόνιμης διαμονής και είχε εκδώσει εντολή απέλασής του. Η Αστυνομία τον αναζητούσε ώστε να τον απελάσει, αλλά δεν υπήρχε καμία υποψία ότι προετοίμαζε κάποιας μορφής επίθεση.
Πηγή: skai.gr