Κλείσιμο

Φιγιόν στηρίζει Μακρόν: Το Εθνικό Μέτωπο θα μας οδηγήσει στο χάος

Τον ανεξάρτητο υποψήφιο Εμανουέλ Μακρόν έσπευσε να στηρίξει έναντι της Μαρίν Λεπέν για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ο εκπρόσωπος των Ρεπουμπλικανών Φρανσουά Φιγιόν αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα του κόμματός του. Τον Μακρόν στηρίζουν επίσης ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών Μπενουά Αμόν και άλλες προσωπικότητες από όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

Στη δήλωσή του ο Φιγιόν προειδοποιεί ότι το Εθνικό Μέτωπο μπορεί να οδηγήσει τη Γαλλία και την Ευρώπη στο χάος.

Η δήλωση του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών:


«Παρά όλες τις προσπάθειές μου, την αποφασιστικότητά μου, δεν κατάφερα να πείσω τους συμπατριώτες μου. Τα εμπόδια στο μονοπάτι μου ήταν πάρα πολλά και πολύ σκληρά. Αυτή η ήττα είναι δική μου, δέχομαι την ευθύνη, είναι δική μου και μόνο δική μου.

»Πρέπει να επιλέξουμε τι είναι καλύτερο για τη χώρα μας. Η αποχή δεν είναι στα γονίδια μου, κυρίως όταν ένα εξτρεμιστικό κόμμα είναι κοντά στην εξουσία. Το Εθνικό Μέτωπο είναι γνωστό για τη βία και τη μισαλλοδοξία του και το πρόγραμμά του θα οδηγήσει τη χώρα μας στην πτώχευση και την Ευρώπη σε χάος.

»Ο εξτρεμισμός μπορεί να φέρει μόνο δυστυχία και διαίρεση στη Γαλλία. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ψήφο κατά της ακροδεξιάς. Θα ψηφίσω για τον Εμμανουήλ Μακρόν. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μου να σας το πω με ειλικρίνεια. Εναπόκειται σε εσάς να σκεφτείτε τι είναι καλύτερο για τη χώρα σας και για τα παιδιά σας».

Πηγή: skai.gr