Ένας ακόμα νεκρός από σφαίρα στη Βενεζουέλα (upd)

Ένας ακόμη διαδηλωτής, ο ένατος, σκοτώθηκε από σφαίρα την περασμένη νύχτα στο Καράκας, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά του σοσιαλιστή προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της συνοικίας Σούκρε.

«Με μεγάλο πόνο ανακοινώνω τον θάνατο από σφαίρα του Μέλβιν Γκαϊτάν, ταπεινού εργάτη της συνοικίας Σούκρε #Petare... Απαιτούμε τη διερεύνηση της υπόθεσης και την τιμωρία των ενόχων», έγραψε στο Twitter ο Κάρλος Οκάρις, δήμαρχος που ανήκει στην αντιπολίτευση η οποία οργανώνει τις τελευταίες εβδομάδες το κύμα των διαμαρτυριών.

Για τις επόμενες ημέρες, η αντιπολίτευση σχεδιάζει καθιστικές διαμαρτυρίες, και σιωπηλές πορείες φορώντας λευκά, με στόχο να τιμήσει τους νεκρούς.

Την Πέμπτη δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν κατά μιας κυβέρνησης, την οποία ουσιαστικά θεωρούν δικτατορική και αυταρχική. Η αστυνομία τους αντιμετώπισε με ρήψη χημικών και πλαστικές σφαίρες.

Αργότερα, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν θέλοντας να επιδείξουν ενότητα κατά της κυβέρνησης Μαδούρο μετά από περίπου 20 ημέρες διαμαρτυρίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr