Καζνέβ: Η Λεπέν προσπαθεί να εκμεταλλευτεί «ξεδιάντροπα» την επίθεση

Κατηγορίες κατά της Μαρίν Λεπέν ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί «ξεδιάντροπα» την επίθεση της Πέμπτης στα Ηλύσια Πεδία, με έναν νεκρό αστυνομικό και άλλους τρεις τραυματίες, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Στόχος, της είπε ο γάλλος πρωθυπουργός, είναι να τροφοδοτήσει το φόβο και να διαιρέσει τον γαλλικό λαό για μικροπολιτικούς λόγους. «Ορισμένοι υποψήφιοι επέλεξαν σήμερα το πρωί την ακρότητα και την διαίρεση» τόνισε την Παρασκευή ο Μπερνάρ Καζνέβ.

«Το Εθνικό Μέτωπο έχει καταψηφίσει στο κοινοβούλιο έναν προς έναν όλους τους αντιτρομοκρατικούς νόμους που έχουν παρουσιαστεί», υπενθύμισε ακόμα ο γάλλος πρωθυπουργός απαντώντας στις δηλώσεις της ακροδεξιάς υποψήφιας η οποία ζήτησε την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων και την απέλαση των αλλοδαπών που βρίσκονται σε καταλόγους παρακολούθησης από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Απάντησε και στον Φρανσουά Φιγιόν, επισημαίνοντας τις δικές του επιδόσεις στον τομέα της ασφάλειας την εποχή που ήταν πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Παραδόθηκε, νωρίτερα, στην Αμβέρσα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες των βελγικών μέσων ο άνδρας για τον οποίο οι βελγικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και ενδεχομένως να εμπλέκεται στην αιματηρή επίθεση στο Παρίσι.

Ο άνδρας που παραδόθηκε είναι σύμφωνα με τις αρχές ο φερόμενος δεύτερος δράστης της επίθεσης και έχει γαλλική υπηκοότητα.

Οι γαλλικές αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει το δράστη της επίθεσης, από έγγραφα στο αυτοκίνητό του, αλλά το όνομά του δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα. Ο 39χρονος φαίνεται ότι είχε καταχωριστεί στις λίστες της γαλλικής αστυνομίας ως δυνητικός ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος, και ζούσε σε προάστιο του Παρισιού.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr