Φιγιόν: Παγκόσμιος αντιτρομοκρατικός συνασπισμός με Ρωσία και Ιράν

Τη διαμόρφωση ενός παγκόσμιου αντιτρομοκρατικού συνασπισμού - που θα περιλαμβάνει τη Ρωσία και το Ιράν – ζήτησε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές Φρανσουά Φιγιόν σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Η Δύση δεν μπορεί να κατακτήσει μόνο τον ισλαμικό ολοκληρωτισμό. Η εγκατάλειψη της δημιουργίας ενός παγκόσμιου αντιτρομοκρατικού συνασπισμού που θα περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Ιράν και άλλες χώρες θα ήταν ένα λάθος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Φιγιόν. 

Όπως εκτίμησε δε, «η στάση της Γερμανίας απέναντι στο θέμα αυτό αλλάζει, επειδή τώρα απειλείται».

«Δεν μπορούμε επίσης να πολεμήσουμε τους ισλαμιστές στη Συρία χωρίς την υποστήριξη της συριακής κυβέρνησης και του στρατού», τόνισε δε ο πρώην πρωθυπουργός. «Η ιδέα ότι η ύπαρξη του καθεστώτος Άσαντ εμποδίζει τη συνεργασία με τη Ρωσία και το Ιράν (σ.σ που το στηρίζουν) δεν οδηγεί πουθενά» σχολίασε.

Ας σημειωθεί ότι άλλοι ανθυποψήφιοί του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, ο πρώτος γύρος των οποίων διεξάγεται την Κυριακή) αλλά και η κυβέρνηση Τραμπ βάλλουν κατά του καθεστώτος Άσαντ, αλλά και κατά του Ιράν και της Ρωσίας. Σήμερα Πέμπτη διεξαγάγεται και η τελευταία τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία. 

Πηγή: skai.gr