Ο Ερντογάν αδιαφορεί για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

«Δεν θα είναι και τόσο σημαντικό αν η ΕΕ αναστείλει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη - αρκεί να μας ενημερώσουν», διεμήνυσε από το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγορώντας την Ε.Ε, ότι έχει εδώ και μισό αιώνα την χώρα του στον θάλαμο αναμονής.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Τουρκία θα διεξάγει δημοψήφισμα για την αναστολή των διαπραγματεύσεων, εάν αυτό χρειαστεί, όπως άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ακόμη δημοψηφίσματος για την επαναφορά της θανατικής καταδίκης (που θα σήμαινε και το τέρμα των διαπραγματεύσεων, όπως έχει προειδοποιήσει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ).

Στην ομιλία του που Ερντογάν επιτέθηκε και στην επιτροπή του ΟΑΣΕ που είχε νωρίτερα χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα «κατώτερο των διεθνών κριτηρίων».

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια επιτροπή που λέγεται ΟΑΣΕ και ετοιμάζουν από μόνοι τους κάτι εκθέσεις, σχολιάζοντας το δημοψήφισμα (…) Εμείς τις πολιτικές εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, ούτε θέλουμε να τις ξέρουμε».

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους αντιπάλους του για διασπορά ψεμάτων καθώς «σε αντίθεση με όσα λέγονται«, μετά την δρομολογημένη συνταγματική αναθεώρηση η Βουλή, με 50 επιπλέον βουλευτές θα είναι νομοθετικά ακόμα πιο ισχυρή, υποστήριξε.
Πηγή: skai.gr