Ένας ισλαμιστής συνελήφθη για την τρομοκρατική επίθεση στο Ντόρτμουντ

Ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση κι ένα ακόμα ερευνάται σχετικά με την τριπλή βομβιστική επίθεση κοντά στο λεωφορείο της ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου η Αστυνομία και οι εισαγγελείς.

Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ενέργεια με τρομοκρατικά κίνητρα και αμφότεροι οι ύποπτοι προέρχονται από τον ισλαμιστικό χώρο. Οι οικίες τους έχουν ήδη ελεγχθεί.

Οι Αρχές ανέφεραν ότι έχουν βρει διάφορες αναλήψεις ευθύνης, που υποδεικνύουν είτε ισλαμιστικό είτε πολιτικό κίνητρο, καθώς υπήρχαν αιτήματα για απεμπλοκή της Γερμανίας από τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού κράτους στη Συρία και για κλείσιμο της αμερικανικής βάσης Ραμστάιν, που βρίσκεται σε γερμανικό έδαφος.

Αποσαφήνισαν πως οι έρευνες συνεχίζονται προς όλες τις κατευθύνσεις, όμως η εκπρόσωπος των εισαγγελικών Αρχών είπε ότι υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη σοβαρότητα online αναρτήσεων ανάληψης από ακροαριστερούς.

Οι βόμβες περιείχαν αιχμηρά μεταλλικά αντικείμενα και είχαν ακτίνα δράσης περίπου 100 μέτρα. Μάλιστα, ένα από τα μεταλλικά αντικείμενα βρέθηκε μπηγμένο μέσε στο προσκεφάλι καθίσματος στο πούλμαν της ομάδας.

«Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι που δεν συνέβη κάτι χειρότερο», όπως δήλωσε στέλεχος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, η οποία έχει αναλάβει την υπόθεση και παραδοσιακά χειρίζεται τις πιο σημαντικές έρευνες.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε στο χέρι ο ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και χειρουργήθηκε καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό. Ένας αστυνομικός νοσηλεύτηκε καθώς είχε υποστεί σοκ.

Οι εκρήξεις έλαβαν χώρα ενώ η γερμανική αποστολή αναχωρούσε για τον αγώνα με την Μονακό για τα προημιτελικά του Champions League. Η αναμέτρηση έχει αναπρογραμματιστεί για σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, στις 19:45.

Σε μία ένδειξη ότι ο αθλητισμός ξεπερνά τον τρόμο και τους διχασμούς, μετά την αναβολή του αγώνα οπαδοί της Μονακό άρχισαν να τραγουδούν ρυθμικά υπέρ της Μπορούσια, ενώ φίλαθλοι της γερμανικής ομάδας προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους μονεγάσκους επισκέπτες για το βράδυ.

Οι διοικήσεις και των δύο ομάδων έχουν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα κατά της τρομοκρατίας, λέγοντας πως το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει όμηρος των δραστών.
Πηγή: skai.gr