Σε τζιχαντιστές και ακροαριστερούς εστιάζει η έρευνα στο Ντόρτμουντ

Σε τζιχαντιστικές και ακροαριστερές ομάδες επικεντρώνονται οι έρευνες της γερμανικής Αστυνομίας για την τριπλή έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ κοντά στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ η ομάδα ξεκινούσε τη διαδρομή προς το γήπεδο για αγώνα Champions League εναντίον της Μονακό.

Στο σημείο βρέθηκε επιστολή που, σύμφωνα με την «Sueddeutsche Zeitung», προδίδει ισλαμιστικό κίνητρο, καθώς παρουσιάζει τις εκρήξεις ως αντίποινα για τη συμμετοχή της Γερμανίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ωστόσο, οι Αρχές εικάζουν ότι ίσως η επιστολή τοποθετήθηκε εκεί για να παραπλανήσει τους ερευνητές.

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο dpa, οι Αρχές εξετάζουν επίσης αναρτήσεις που έγιναν στο διαδίκτυο, με τις οποίες αναλαμβάνουν την ευθύνη άτομα που χρησιμοποιούν την ορολογία ακροαριστερών ομάδων.

Οι συντάκτες των αναρτήσεων υποστηρίζουν ότι στοχοθέτησαν το σύμβολο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, επισημαίνοντας ότι η διοίκηση του συλλόγου δεν έχει αναλάβει αρκετές πρωτοβουλίες ώστε να αποθαρρύνει τον ρατσισμό, τον ναζισμό και τον δεξιό λαϊκισμό.

Την έρευνα για την τριπλή επίθεση στο Ντόρτμουντ έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, η οποία παραδοσιακά χειρίζεται σημαντικές υποθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 15:00 ώρα Ελλάδος.

Από τις εκρήξεις τραυματίστηκε από θραύσματα στο χέρι ο ισπανός αμυντικός Μαρκ Μπάρτρα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο και χειρουργήθηκε καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό. Ένας αστυνομικός νοσηλεύτηκε καθώς είχε υποστεί σοκ.

Ο αγώνας Μπορούσια - Μονακό έχει αναπρογραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, στις 19:45.

Σε μία ένδειξη ότι ο αθλητισμός ξεπερνά τον τρόμο και τους διχασμούς, μετά την αναβολή του αγώνα οπαδοί της Μονακό άρχισαν να τραγουδούν ρυθμικά υπέρ της Μπορούσια, ενώ οπαδοί της γερμανικής ομάδας προσφέρθηκαν να φιλοξενήσουν τους μονεγάσκους φιλάθλους για το βράδυ.

Οι διοικήσεις και των δύο ομάδων έχουν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα κατά της τρομοκρατίας, αποσαφηνίζοντας πως το ποδόσφαιρο δεν θα γίνει όμηρος των δραστών.
Πηγή: skai.gr