Θύμα ρατσιστικής επίθεσης ο επιβάτης που εκδιώχθηκε από το αεροπλάνο;

Ο γιατρός επιβάτης της United Airlines που απομακρύνθηκε με τη βία από υπεράριθμη πτήση δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως δεν είναι καλά στην υγεία του και ότι έχει τραυματιστεί σχεδόν παντού αλλά αναρρώνει. 

Ο ίδιος σύμφωνα με την Washington Post ανέφερε, όσο ακόμα ήταν στο αεροπλάνο, εν μέσω ουρλιαχτών, πως η ασιατική του καταγωγή ήταν ο λόγος της άσχημης συμπεριφοράς με την οποία ήρθε αντιμέτωπος. 

Ο δικηγόρος του εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ευχαριστεί τον κόσμο για τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξε για την κατάσταση της υγείας του πελάτη του Ντέιβιντ Τάο ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Σικάγο.

Η οικογένεια του άτυχου επιβάτη δήλωσε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις μέχρι να βελτιωθεί η υγεία του Ντέιβιντ η οποία προέχει. 

Νωρίτερα, ο Όσκαρ Μουνόζ, ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines ζήτησε συγγνώμη για το «πραγματικά τρομακτικό» περιστατικό.

Παράλληλα δήλωσε ενοχλημένος που συνέβη κάτι τέτοιο και είπε ότι η εταιρεία του θα διορθώσει το ατυχές συμβάν και δεν θα επιτρέψει να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο.

Σημειώνεται ότι το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στο αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας βρίσκεται μεταξύ των δημοφιλέστερων θεμάτων στο Twitter.

Πολλοί ήταν εκείνοι που χρησιμοποίησαν τον συγκεκριμένο ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να διατυπώσουν την οργή τους για τη βίαιη απομάκρυνση του επιβάτη από την πτήση 3411, που εκτελούσε το δρομολόγιο Σικάγο-Λούισβιλ στο Κεντάκι.

Στα βίντεο που αναρτήθηκαν στον λογαριασμό στο Twitter @Tyler_Bridges διακρίνονται τρία στελέχη ασφαλείας να μαζεύονται πάνω από τον επιβάτη που καθόταν στην θέση του, έναν ηλικιωμένο σχετικά άνδρα ασιατικής καταγωγής, προτού τον τραβήξουν από τα χέρια και τον σύρουν βίαια έξω από το αεροσκάφος.

Πηγή: skai.gr