Εκρήξεις κοντά στο πούλμαν της Μπορούσια Ντόρτμουντ-ένας παίκτης τραυματίας

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 9:00 μ.μ  κοντά στο πούλμαν της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, κατά την μεταφορά των παικτών της στο γήπεδο της ομάδας, για τον αγώνα της με την Μονακό στο πλαίσιο των προημιτελικών του Champions League.

Από τις εκρήξεις, των οποίων τα αίτια παραμένουν άγνωστα, κάποια από τα τζάμια του πούλμαν θρυμματίστηκαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο 26χρονος Ισπανός παίκτης Μαρκ Μπάρτρα που έχει διακομισθεί σε γειτονικό νοσοκομείο και δεν διατρέχει κάποιον σοβαρό κίνδυνο. 



Στην αποστολή της ομάδας ήταν και ο Έλληνας ποδοσφαιριστής Σωκράτης Παπασταθόπουλος που είναι καλά στην υγεία του, όπως και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας πλην του Μπάρτρα.

Στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας, σημειώνεται πως οι θεατές που βρίσκονται στο γήπεδο είναι ασφαλείς. Η τοπική αστυνομία της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας παρουσιάζεται καθησυχαστική στον λογαριασμό της στο twitter, τονίζοντας πως μέσα και γύρω από το στάδιο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις



Στο σημείο της έκρηξης, δέκα χιλιόμετρα από τo στάδιο Signal Iduna Park έχουν επίσης σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που διερευνούν το συμβάν. Οι αρχές ζητούν από τους αυτοκινητιστές να αποφύγουν την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους.

Το ματς αναβλήθηκε για αύριο, Τετάρτη ενώ για όσοι το επιθυμούν, μπορούν να ζητήσουν την επιστροφή των χρημάτων τους.



Προς το παρόν, η αστυνομία και η διοίκηση της ομάδας ζητούν από τους θεατές να παραμείνουν ήρεμοι στις θέσεις τους, έως ότου εξασφαλιστεί η ομαλή αποχώρησή τους. Ένα drone των αρχών επιθεωρεί αφ' υψηλού την περιοχή. 

Παρακολουθείστε την αντίδραση των οπαδών της ομάδας όταν ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα η έκρηξη κοντά στο πούλμαν:

Πηγή: skai.gr