Δεύτερος νεκρός στις ταραχές στη Βενεζουέλα

Δεύτερος νεκρός στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα.

Ένας 20χρονος φοιτητής τραυματίστηκε θανάσιμα τη Δευτέρα από πυροβολισμούς στην κεντρική πόλη Βαλένσια, κατά τη διάρκεια πορείας εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Νίκολας Μαδούρο, όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία Reuters και Associated Press.

Ο νεαρός χτυπήθηκε με σφαίρα στο λαιμό και κατέληξε λίγη ώρα αργότερα, πριν καν διακομιστεί στο νοσοκομείο

Ο θάνατος του νεαρού έρχεται λίγες ημέρες αφότου ένας 19χρονος, επίσης σπουδαστής, σπουδαστής έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ταραχών στα περίχωρα της πρωτεύουσας Καράκας.

Ο τρέχων γύρος επεισοδίων στη Βενεζουέλα ξέσπασε στις αρχές Απριλίου, μετά την πολύκροτη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να αναστείλει και να οικειοποιηθεί τις νομοθετικές αρμοδιότητες της Βουλής, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντιπολίτευσης.

Η επίμαχη απόφαση του Δικαστηρίου αποσύρθηκε λίγες ημέρες αφότου εκδόθηκε, όμως πυροδότησε βίαιες διαδηλώσεις και αντιδιαδηλώσεις.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε μετά την απόφαση της κυβέρνησης Μαδούρο να απαγορεύσει στον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καρπίλες, να κατέχει δημόσιο αξίωμα για 15 χρόνια, ενόψει των εκλογών του 2018.

Περισσότεροι από 40 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους σε ανάλογες ταραχές το 2014.

Η Βενεζουέλα βιώνει επί χρόνια βαθιά οικονομική κρίση, που συνδυάζεται με ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπερπληθωρισμό, που χτυπά την ήδη μειωμένη αγοραστική δύναμη του κοινού.
Πηγή: skai.gr