Πέθανε η πρώτη γυναίκα Υπουργός Άμυνας της Ισπανίας

Πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 46 ετών η πρώτη γυναίκα Υπουργός Άμυνας στην ιστορία της Ισπανίας και στέλεχος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος PSOE, Κάρμε Τσακόν.

Δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία θανάτου της Υπουργού αλλά τα ισπανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έπασχε από μια εκ γενετής ανωμαλία στην κατασκευή της καρδιάς, δηλαδή μια συγγενή καρδιοπάθεια.

Από το 2008 που ανέλαβε το Υπουργείο Αμύνης στην κυβέρνηση του Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο κατάφερε να εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ισπανίας.


AP Photo/Virginia Mayo

Κλήθηκε να χειριστεί μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων όπως την ενεργό συμμετοχή της χώρας στον πόλεμο του Αφγανιστάν, την αποχώρηση των δυνάμεων της Ισπανίας από τη Βοσνία και τη μεγάλη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Οι φωτογραφίες της Υπουργού που ενώ ήταν έγκυος επέβλεπε τα ισπανικά στρατεύματα έγιναν σύμβολο μιας νέας εποχής για τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού κόμματος (PSOE) η Τσακόν βρισκόταν πάντα στην εμπροσθοφυλακή του κόμματος και χάρη στην ενεργητικότητά της ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία.

Τα τελευταία χρόνια είχα αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική δράση. Ήταν παντρεμένη και είχε έναν γιο. Το άψυχο σώμα της εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο σπίτι της. 
Πηγή: skai.gr