Η Ευρώπη καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη (upd)

Τη νέα τρομοκρατική επίθεση στην Ευρώπη, με τουλάχιστον τρεις νεκρούς και οχτώ τραυματίες στη Στοκχόλμη, καταδικάζουν ευρωπαίοι ηγέτες, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους.

«Οι σκέψεις μας είναι με το λαό της Σουηδίας μετά τα τραγικά γεγονότα στη Στοκχόλμη σήμερα. Εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα ήθελα να αποστείλω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και να χαιρετίσω το θαρραλέο έργο των πρώτων διασωστών που έφτασαν τόσο γρήγορα στο σημείο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μία από τις πιο ζωντανές και πολύχρωμες πόλεις της Ευρώπης, προσθέτει ο πρόεδρος της Κομισιόν, φαίνεται να έχει δεχθεί χτύπημα από όσους επιθυμούν να την πλήξουν - μαζί με τον τρόπο ζωής μας.

«Στεκόμαστε δίπλα δίπλα αλληλέγγυοι με το λαό της Σουηδίας και οι σουηδικές αρχές μπορεί να υπολογίζουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξή τους με όποιο τρόπο μπορούμε. Μια επίθεση σε οποιοδήποτε από τα κράτη μέλη μας είναι μια επίθεση σε όλους μας» διαμηνύει ο κ. Γιούνκερ.

«Η καρδιά μου είναι στη Στοκχόλμη αυτό το απόγευμα. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους και τους φίλους αυτής της τρομερής επίθεσης» τoνίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόνταλντ Τουσκ.

«Είμαι σοκαρισμένος από τα τρομερά νέα που έρχονται από τη Στοκχόλμη. Ξανά θρηνούμε την απώλεια αθώων ζωών. Είμαστε ενωμένοι με δυνατούς δεσμούς κατά του μίσους και του τρόμου» επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στη Στοκχόλμη. Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια του ελλ. λαού στους συγγενείς των θυμάτων» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τρομερές ειδήσεις από τη Στοκχόλμη σήμερα. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων. Συμπαραστεκόμαστε στο σουηδικό λαό» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr